Almost 110 countries, and more than 1100 participants from all around the world will arrive to Budapest next summer to fill the BOK Hall for nine days, and to create unforgettable memories for the sport, for the organizers and for you, the volunteers

The Hungarian national team is already preparing for the 2020 Tokyo Olympic Games, and the World Championships will be the most important qualifying tournament for the games, so the team is delighted to compete at home, in front of enthusiastic fans and family members.

 

If you want to experience the feeling of being part of a fencing competition, feel like being member of the well-known "fencing family", and to experience it all through a World Championship, then this is your opportunity!

Do you like teamwork? Are you interested in fencing? Or maybe you are a fencer yourself? Would you like to know more about the organization of a sport event? Then this is your place!

 

 

BE A VOLUNTEER AT THE WORLD FENCING CHAMPIONSHIPS

 

 

More information:

 

Date: 15-23 July 2019

Venue: BOK Hall, 1146 Budapest, Dózsa György avenue 1.

How the reach the center by public transport?

- metro line 2 to Puskás Ferenc Stadium station

- by tram 1 to Puskás Ferenc Stadium

- bus 95, 130 or trolley-bus 75, 77 also to Puskás Ferenc stadium station

 

 

Application process

To apply, please fill the application form.

 

Applicants should be at least 16 years of age (in the field of Doping Control: at least 18 years)

Applicants must speak English! Applicants speaking RUSSIAN, SPANISH or FRENCH are preferred.

The filled application form and a photo of the applicant should be sent to the following email address: boglarka.bolvari@2019budapest.com

Applicants under the age of 18 should send a consent statement (found on the below link) filled and signed by their parents attached to the application form.

 

 

Application Deadline: December 15, 2018

 

 

Areas for which we are looking for volunteers:

 

Communication, press office

Would you like to meet exciting people? Are you helpful? Are you interested in working in the field of television / journalism or would you like to know how communication works of a monumental sport event are organized? Then apply to volunteer at the press office of the World Fencing Championship.

 

VIP, connecting events, catering

Are you interested in sport’s diplomacy? Do you feel comfortable among high-ranked officials and guests? If you are firm and polite, then this is your place. Join us as a volunteer and learn how to welcome a special guest, show sport leaders to their sitting places, or invite a former champion to a coffee.

 

Directoire technique, weapon control, piste team

If you know the rules and other secrets of fencing or you've already worked in other fencing competitions, then the DT is the right place for you, where you will be able to support the fencers and the organizing staff with your accuracy.

 

Hospitality (information desk, hotels, accreditation desk, catering)

If you speak multiple languages and you can quickly and accurately help with the information’s flow, and besides you are determined or you have experience in hotel business or hospitality as well, this area is for you! Welcome the teams upon arrival or participate in the accreditation process. It will be exciting!

 

Airport and venue transfers

Are you confident in a foreign language? Do you like to work either alone or in a team? Would you like to meet new people or to experience new challenges? Can you handle unexpected situations calmly? Do you precisely keep deadlines? Then it is not a problem for you to coordinate shuttle buses between the hotels and the venue, or the airport buses.

 

Secretariat (organizing committee, entries, assistant, financials)

We are looking for precise, fast and responsible volunteers in this area. It is an advantage if you have previously worked as an assistant or on other office tasks. If you handle the official documents correctly and you are precise in administration, then your place in the organizing office is waiting for you.

 

TV, sport presentation, medal ceremony, announcement of results

Are you familiar with the world of displays and spotlights? You do not become embarrassed if you have to help a high-ranked person? You have previously worked on medal ceremonies? Then this is your area!

 

 

 

Download

 

application form

Parental Consent

Privacy policy

 

 

 

önkéntes Program

 

A világ közel 110 országából, több mint 1100 résztvevő érkezik Budapestre, hogy kilenc napon át megtöltsék a BOK csarnokot és felejthetetlen élményekkel gazdagítsák a sportágat, a szervezőket és Titeket, önkénteseket! A magyar válogatott már javában készül a 2020-as tokiói olimpiára, amelyre a legfontosabb kvalifikációs verseny maga a budapesti világbajnokság lesz, így a csapat nagy örömmel fogadta, hogy hazai pályán, lelkes szurkolók és családtagok előtt léphetnek pástra.

 

Ha szeretnéd Te is átélni milyen részese lenni egy vívó versenynek, érezni milyen is a méltán híres „vívó család” tagjának lenni, ráadásul rögtön egy világbajnokságon keresztül megtapasztalni mindezt, akkor itt a lehetőség!

 

Szeretsz csapatban dolgozni? Érdekel a vívás? Vagy esetleg Te magad is vívó vagy? Szeretnéd közelebbről is megismerni egy sportrendezvény szervezési folyamatát? Akkor köztünk a helyed!

 

 

JELENTKEZZ ÖNKÉNTESNEK A 2019-es VÍVÓ VILÁGBAJNOKSÁGRA!

 

 

Általános információk az eseményről:

 

Ideje: 2019. július 15 – 23.

Helyszín: BOK Csarnok, 1146 Budapest, Dózsa György út 1.

Megközelítés:

- M2-es metróval a Puskás Ferenc Stadion megállóig

- 1-es villamossal a Puskás Ferenc Stadion megállóig

- 95-ös vagy 130-as autóbusszal, 75-ös vagy 77-es trolibusszal szintén a Puskás Ferenc Stadion megállóig

 

 

Jelentkezési folyamat

Jelentkezni a megadott űrlap kitöltésével lehet!

 

Jelentkezési feltétel:

betöltött 16. életév (Dopping ellenőrzési területen betöltött 18. életév!)

Angol nyelvtudás kötelező! Magabiztos OROSZ, SPANYOL, FRANCIA nyelvtudás előny.

A kitöltött űrlapokat, továbbá egy fényképet az alábbi email címre kérjük elküldeni:

boglarka.bolvari@2019budapest.com

 

18 év alatti jelentkező esetén kérjük az alábbi linken található, szülő által kitöltött nyilatkozatot is a fent említettek mellett megküldeni.

 

Jelentkezési határidő: 2018. december 15.

 

 

Területek, melyekre önkénteseket keresünk

 

Kommunikáció, sajtó iroda

Szeretsz izgalmas emberekkel megismerkedni? Segítőkész vagy? Érdekel a televíziós/újságírói munka, vagy egy nagyszabású sporteseménnyel kapcsolatos kommunikációs és szervezési feladatokat szeretnéd megismerni? Akkor jelentkezz önkéntesnek a vívó világbajnokság sajtóirodájába!

 

VIP, kísérő rendezvények, étkeztetések (VIP, VVIP, VIP catering)

Érdekel a sportdiplomácia? Magabiztosan mozogsz magas rangú tisztségviselők, vendégek között? Ha határozott ám udvarias is vagy egyben, akkor itt a helyed! Gyere hozzánk önkéntesnek és megtudod milyen egyszerre fogadni egy kiemelt vendéget, helyrekísérni egy vezetőt, vagy éppen meginvitálni egy kávéra a korábbi évek bajnokait.

 

Versenyigazgatóság (pástbrigád, call room, DT, fegyverhitelestés)

Ha ismered a vívás szabályait és egyéb rejtelmeit, vagy korábban már dolgoztál is más vívóversenyeken, akkor számodra a versenyigazgatóság a megfelelő hely, ahol pontosságoddal nagyban támogathatod a vívók és a szakmai stáb munkáját.

 

Vendéglátás (info stand, hotelek, akkreditáció, versenyzői étkeztetés)

Amennyiben több nyelven is beszélsz és pontosan, gyorsan tudsz közreműködni az információáramlásban, emellett határozott vagy, esetleg van már szállodai vagy vendéglátásban szerzett tapasztalatod, akkor ez a terület a neked való! Fogad te a csapatokat, vagy vegyél részt az akkreditációs folyamatban. Ez izgalmas lesz!

 

Logisztika (reptér, shuttle buszok)

Magabiztosan beszélsz idegen nyelvet? Szeretsz önállóan és csapatban is dolgozni, új embereket, új kihívásokat megismerni? Higgadtan kezeled a váratlan helyzeteket is? Pontosan betartod a határidőket? Akkor nem jelenthet problémát a hotelek közti shuttle buszok vagy a reptéri buszok koordinálása sem.

 

Titkárság (szervező iroda, beléptetés, asszisztens, pénzügy)

Erre a területre precíz, gyors és felelősségteljes önkéntesek jelentkezését várjuk. Előnyt jelent, ha dolgoztál már asszisztensi, esetleg irodai feladatkörben. Ha jól kezeled a hivatalos dokumentumokat, pontos vagy az adminisztrációban, akkor a szervezői irodában a helyed!

 

TV, sportprezentáció, díjátadó, eredményhirdetés

Otthonosan mozogsz a kivetítők, reflektorfények világában? Nem jössz zavarba ha egy magas rangú személyt kell segítened? Esetleg korábban volt már tapasztalatod díjátadásban? Akkor ez a te területed!

 

 

 

Letölthető Dokumetumok

 

 jelentkezési ív

szülői nyilatkozat

adatvédelmi szabályzat

 

 

 

2019 FIE World Fencing Championships Budapest